Comisia Europeana a lansat joi doua investigatii oficiale impotriva Qualcomm, cel mai mare producator de cipuri pentru dispozitive mobile la nivel mondial, pentru comportament abuziv pe piata.

Prima investigatie va analiza daca Qualcomm a incalcat legislatia Uniunii Europene in domeniul concurentei care interzice folosirea abuziva a pozitiei dominante pe piata pentru a oferi stimulente financiare clientilor, cu conditia sa cumpere aproape exclusiv cipuri ale companiei, se arata intr-un comunicat al Executivului UE.

CE va analiza in cadrul celei de-a doua investigatii daca Qualcomm s-a angajat intr-o politica agresiva de preturi, prin practicarea unor preturi sub nivelul costurilor, pentru a scoate concurenta de pe piata, scrie MEDIAFAX.

"Lansam aceste investigatii pentru a ne asigura ca furnizorii din sectorul tehnologiei pot concura in functie de meritele produselor. Dorim sa ne asiguram ca utilizatorii de telefoane mobila sau tablete primesc ceea ce platesc. Concurenta este cea mai buna cale de a stimula inovatia", a declarat comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager. Deschiderea investigatiilor oficiale inseamna ca CE va analiza cazurile cu prioritate, dar acest fapt nu va influenta si rezultatul acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.