Fostul presedinte american George H.W. Bush a cazut miercuri, in timp ce se afla la resedinta sa de vara din Kennebunkport, Maine, si si-a fracturat o vertebra la gat, dar "viata sa nu este in pericol", a anuntat purtatorul sau de cuvant, Jim McGrath.

Bush a fost transportat la un spital din Portland si se afla in stare stabila, a precizat McGrath. Fostul presedinte al Statelor Unite din perioada 1989-1993 nu a fost in niciun moment dezorientat.

"Nu preconizam o sedere indelungata", a declarat McGrath, adaugand ca Bush va trebui sa poarte un colier rigid.

Cel de-al 41-lea presedinte american "a cazut acasa, in Maine, astazi, si si-a fracturat o vertebra la gat. Starea sa este stabila - el este bine - dar va trebui sa poarte un colier rigid", a scris miercuri seara pe Twitter McGrath, scrie MEDIAFAX.

George H.W. Bush, care a implinit 91 de ani luna trecuta, a dezvaluit in urma cu cativa ani ca sufera de o forma a bolii Parkinson. El a fost spitalizat in 2014, dupa ce a suferit o insuficienta respiratorie, iar in 2012 a petrecut cateva luni in spital din cauza unei bronsite. Bush si sotia sa au participat saptamana trecuta la mai multe evenimente in Maine, alaturi de sute dintre donatorii care contribuie la campania prezidentiala a fiului lor Jeb.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.