Armata Chinei intentioneaza sa dezvolte un nou tip de bombardier cu autonomie lunga, pentru a putea distruge eventuale tinte situate in zone indepartate din Oceanul Pacific, afirma surse militare citate de presa chineza.

Comandantii militari chinezi au stabilit, in cursul unei reuniuni desfasurate luni, ca este necesar un nou bombardier, cu autonomie lunga, capabil sa atinga tinte din Insulele Kurile, Bonin, Insulele Mariane si Caroline, situate in Oceanul Pacific, scrie MEDIAFAX.

Fortele Aeriene chineze au semnalat intentia de a avea un bombardier strategic cu autonomia de cel putin 8.000 de kilometri. Avionul militar ar urma sa aiba capacitatea de a transporta zece tone de munitie.

Armata chineza considera ca proiectul, inspirat din modelul bombardierului american B-2, are o "importanta strategica" pentru pozitionarea geopolitica a Chinei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.