Rusia ia in calcul sa livreze in mod direct energie Greciei, pentru a-i sprijini economia, a declarat duminica ministrul rus al Energiei Aleksandr Novak, citat de agentii rusesti.

Rusia "intentioneaza sa sustina relansarea economiei grecesti prin extinderea cooperarii in sectorul energetic", a declarat Novak pentru presa la Moscova, citat de portalul Sputnik. "Studiem posibilitatea organizarii unor livrari directe de energie catre Guvernul grec, care sa inceapa in viitorul apropiat", a spus el, apreciind ca se poate ajunge la un asemenea acord in urmatoarele saptamani.

Un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara saptamana trecuta ca Moscova va lua in considerare sa ofere ajutor financiar Atenei, in cazul in care autoritatile elene cer acest lucru.

Rusia si Grecia si-au consolidat semnificativ relatiile politice si economice in ultimele luni, in contextul in care ambele tari de confrunta cu crize economice dure, scrie MEDIAFAX. Aceasta apropiere este privita cu suspiciune in unele capitale europene, avand in vedere tensiunile dintre Moscova si Occident din cauza razboiului din Ucraina.

Premierul grec Alexis Tsipras a vorbit la telefon cu presedintele rus Vladimir Putin saptamana trecuta, despre rezultatele referendumului din Grecia. Tsipras s-a intalnit cu Putin in iunie, la un forum economic, la Sankt Petersburg. Ei au cerut impreuna anularea sanctiunilor impuse de catre occidentali rusilor din cauza crizei din Ucraina.

Grecia si Rusia au semnat un acord de cooperare cu privire la construirea gazoductului Turkish Stream, prin care Rusia sa livreze gaze naturale Europei. Proiectul de gazoduct ocoleste Ucraina, ale carei relatii cu Rusia se afla cel mai scazut nivel, in contextul razboiului din Donbas, unde trupele nationale ucrainene lupta impotriva rebelilor prorusi sustinuti cu armament si trupe de catre rusi, o acuzatie pe care Moscova o respinge.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.