Generalul american Joseph Dunford, nominalizat pentru a prelua functia de sef al Statului Major General, a declarat ca Rusia reprezinta cea mai mare amenintare pentru securitatea Statelor Unite, relateaza BBC News Online.

In cadrul audierii sale in Senatul american, in vederea confirmarii in postul de sef al Statului Major General, generalul Joseph Dunford, din cadrul Corpului Puscasilor Marini, a apreciat ca actiunile recente ale Rusiei sunt alarmante.

Relatiile dintre Washington si Moscova s-au deteriorat dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea anul trecut. Conflictul separatist prorus din estul Ucrainei a determinat de asemenea SUA sa impuna sanctiuni Rusiei, scrie MEDIAFAX.

"Daca vreti sa vorbim despre o tara care ar putea reprezenta o amenintare existentiala pentru Statele Unite, ar trebui sa arat spre Rusia", le-a spus generalul Dunford senatorilor joi.

El a apreciat ca sunt "rezonabile" apelurile anumitor congresmeni americani de a furniza armament letal autoritatilor ucrainene. "Sincer, fara acest gen de sprijin, nu se vor putea apara impotriva agresiunii ruse", a adaugat generalul.

Pana in prezent, Statele Unite au oferit doar echipament neletal si antrenament fortelor ucrainene. Peste 6.000 de persoane au fost ucise in conflictul armat din Ucraina, care a inceput in aprilie 2014. Occidentul acuza Rusia ca ii sustine pe combatantii separatisti cu armament si trupe, insa Moscova neaga acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.