Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrupului, a primit un nou plan de reforme din partea Guvernului grec, a anuntat purtatorul sau de cuvant, relateaza Le Figaro in pagina electronica.

"Noile propuneri grecesti au fost primite de presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem", a anuntat joi seara pe Twitter purtatorul sau de cuvant, Michel Reijns. "Este important ca important ca institutiile (creditoare) sa le ia in calcul la evaluarea lor", a subliniat el.

Noul plan de reforme include o crestere a TVA-ului la 23% pentru serviciile de restauratie si la 13% pentru industria hoteliera, precum si reforme in sistemul de pensii si in domeniul functiei publice. In plus, Grecia intentioneaza sa elimine scutirea de TVA pentru insulele grecesti, pana la sfarsitul lui 2016. De asemenea, Atena prevede cresterea impozitelor pentru societati si armatori. Propunerile vizeaza si cresterea imediata a taxelor pentru produsele de lux si publicitatea la televiziune. Atena mai propune relansarea privatizarilor, inghetate de la sosirea la putere a lui Alexis Tsipras.

Aceste propuneri urmeaza sa fie analizate vineri de creditori - UE, BCE si FMI - si supuse sambata ministrilor de Finante din zona euro. Parlamentul grec va dezbate de asemenea vineri asupra acestui plan de reforme, transmite agentia ANA.

Duminica, liderii din statele membre UE se vor reuni la Bruxelles pentru a discuta pe tema Greciei. Astfel, Grecia incearca sa ajunga la un acord cu creditorii si sa obtina un plan de salvare pe o perioada de trei ani. Guvernul de la Atena a promis ca va incepe sa implementeze unele dintre reformele solicitate de catre creditori incepand de saptamana viitoare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.