Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat miercuri la trei ani de inchisoare pentru coruperea unui senator, in 2006, in scopul prabusirii Guvernului de centru-stanga condus la acea vreme de Romano Prodi, relateaza Reuters.
"Il Cavaliere", in varsta de 78 de ani, a declarat ca este nevinovat. El nu va efectua insa aceasta pedeapsa, deoarece faptele care ii sunt imputate vor fi prescrise inainte de o viitoare judecata in apel. Tribunalul din Napoli i-a interzis de asemenea sa ocupe functii oficiale pentru o durata de cinci ani, scrie MEDIAFAX.

Anterior, Parchetul din Napoli ceruse o pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru Silvio Berlusconi in dosarul privind coruperea senatorului Sergio De Gregorio, pentru a provoca caderea Guvernului Romano Prodi, obligat in cele din urma sa isi dea demisia in mai 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.