Uniunea Europeana a decis suspendarea finantarii pentru Republica Moldova pana la formarea unui nou guvern care sa poata purta negocieri cu Fondul Monetar International, anunta Pirkka Tapiola, seful Misiunii UE la Chisinau.
"Decizia noastra pentru acest moment este sa suspendam suportul bugetar. Uniunea Europeana isi doreste sa vada, cat mai curand, o coalitie de guvernare la Chisinau, iar noul Guvern va trebui sa contacteze imediat Fondul Monetar International pentru a solicita un nou acord de finantare. In acest moment, asa cum se stie deja, tinem cont de doua aspecte: de criza bancara si de stabilitatea macrofinanciara a tarii", a declarat Pirkka Tapiola, potrivit Jurnal de Chisinau.

Ministrul moldovean al Finantelor, Anatol Arapu, a declarat ca, pentru anul 2015, Uniunea Europeana a prevazut pentru Republica Moldova o finantare de 40,7 milioane de euro. Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, si-a anuntat demisia la 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.