Coalitia internationala condusa de Statele Unite isi va intensifica lupta impotriva organizatiei extremiste sunnite Stat Islamic (SI), a dat asigurari, luni, presedintele american Barack Obama.

"Vom viza conducerea si infrastructurile SI in Siria", a promis presedintele american, aflat in vizita la Pentagon.

Potrivit lui Barack Obama, pierderile importante suferite de jihadistii din cadrul SI indica faptul ca aceasta organizatie extremista va fi in cele din urma invinsa. De asemenea, el a declarat ca SI va fi invinsa doar daca Statele Unite vor primi o sustinere eficienta din partea partenerilor sai angajati in campania impotriva islamistilor din Siria si Irak, scrie MEDIAFAX.

Barack Obama a efectuat luni o vizita rara la sediul Departamentului american al Apararii, pentru a discuta cu liderii militari despre campania impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic. Vizita lui Barack Obama la Pentagon intervine in contextul intensificarii, in ultimele zile, a raidurilor aeriene internationale in estul Siriei.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa teritorii din Siria, Irak si Libia, unde a proclamat un "califat islamic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.