Autoritatile din Liberia au instituit noi masuri de carantina dupa ce un adolescent in varsta de 17 ani a decedat de Ebola, un caz care starneste temeri privind reizbucnirea epidemiei, informeaza ABC News.

"Liberia are un nou caz de Ebola", a declarat Tolbert Nyenswah, adjunct al ministrului Sanatatii si seful echipei liberiene pentru contracararea Ebola. Adolescentul a murit in propria casa si a fost inhumat cu respectarea standardelor antiepidemice, a dat asigurari Nyenswah.

Cazul de imbolnavire si deces a avut loc in zona Nedowein, in apropierea aeroportului international din Monrovia. Autoritatile liberiene investigheaza circumstantele in care tanarul luase Ebola. Zona nu se afla in apropierea frontierelor Liberiei cu Sierra Leone si Guineea, tari in care inca exista cazuri de Ebola, scrie MEDIAFAX.

Organizatia Mondiala a Sanatatii confirmase incetarea epidemiei de Ebola in Liberia pe 9 mai, dupa 42 de zile in care nu fusesera semnalate imbolnaviri. Actuala epidemie de Ebola din vestul Africii a provocat moartea a cel putin 11.000 de persoane. In Liberia s-a inregistrat peste 4.800 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.