Donald Trump va da in judecata postul TV Univision, de la care intentioneaza sa ceara despagubiri de multe milioane de dolari, dupa ce televiziunea americana de limba spaniola a refuzat sa mai transmita concursul de frumusete Miss USA, detinut partial de magnatul american.

Informatia a fost confirmata joi de avocatul miliardarului Donald Trump, care a facut avere din tranzactii imobiliare, informeaza Reuters.

Michael Cohen, vicepresedinte executiv in consiliul de administratie al grupului controlat de Donald Trump si consilier pe probleme speciale al magnatului american, a spus ca grupul Trump este pe cale sa finalizeze un contract cu o alta televiziune.

"Intentionam sa aparam toate interesele legale si sa obtinem in justitie despagubiri pentru Donald Trump, in virtutea contractului de licenta cu postul Univision, pe care il vom acuza si de defaimare", a spus Michael Cohen. "Va fi un proces de cateva sute de milioane de dolari", a mai spus acesta. Postul de televiziune Univision a anuntat, joi, ca nu va mai difuza concursul de frumusete Miss USA, pe 12 iulie, din cauza unor comentarii considerate insultatoare facute de Donald Trump la adresa imigrantilor mexicani.

In discursul de saptamana trecuta prin care si-a anuntat candidatura oficiala la nominalizarea pentru presedintia americana din partea Partidului Republican, Donald Trump a spus ca Mexicul trimite in Statele Unite violatori si criminali.

"Ei (Mexicul, n.r.) trimit aici oameni care au multe probleme si acestia aduc cu ei problemele lor", a spus magnatul american. "Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, insa presupun ca unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu granicerii si ei mi-au spus ce fel de oameni primim in tara noastra", a adaugat Donald Trump.

Postul Univision a anuntat, de asemenea, ca va intrerupe colaborarea cu Miss Universe Organization, un joint venture intre Donald Trump si NBCUniversal, un post TV detinut de grupul Comcast. Intr-un interviu acordat pentru Fox News, joi, Donald Trump a spus ca are un contract ferm cu Univision, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

"Bineinteles ca am un contract semnat cu ei: e valabil cinci ani, vor trebui sa imi plateasca aproape 15 milioane de dolari. Nu pot sa faca asa ceva!", a dezvaluit miliardarul american. Postul de televiziune american NBC detine drepturile de difuzare in limba engleza a concursului Miss USA. Postul Univision planuia sa transmita pentru prima data acest concurs in limba spaniola in acest an.

Pe langa faptul ca nu va mai difuza concursul de frumusete, Univision a anuntat ca nu va colabora in viitor cu niciunul dintre proiectele asociate cu grupul detinut de Donald Trump. In interviul de joi, Donald Trump a spus ca guvernul mexican a facut presiuni asupra postului Univision, cerandu-i sa intrerupa colaborarea cu el, pentru ca a expus problemele existente la granita sudica americana si din contractele comerciale ale Mexicului cu Statele Unite.

Citeste si:
Un miliardar rus a fost găsit mort în propria locuință
Un miliardar rus a fost găsit...

"Conducerea Mexicului a provocat pagube majore Statelor Unite, depasindu-i in timpul negocierilor pe reprezentantii si liderii nostri politici", a adaugat Donald Trump.

Univision a anuntat ca posturile sale locale vor continua sa acorde acelasi spatiu de emisie tuturor candidatilor - inclusiv lui Donald Trump - care s-au inscris in cursa prezidentiala. Postul Univision a fost cumparat de un grup de companii private, printre care Madison Dearborn Partners, Saban Capital, Providence Equity Partners, TPG Capital si Thomas H. Lee Partners, cu 12,3 miliarde de dolari, in anul 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.