Peste 1.000 de persoane au murit din cauza valului de caldura care afecteaza sudul Pakistanului, in timp ce alte cateva mii primesc ingrijiri medicale, au anuntat oficialii joi, relateaza DPA, in pagina electronica.
Karachi, capitala provinciei Sindh, si alte cateva districte sunt afectate de temperaturi foarte ridicate inca de vineri. "Peste 950 de persoane au murit la Karachi si alte 50 in restul provinciei", a declarat un oficial de la spitalul Jinnah. Peste 40.000 de persoane au facut insolatie si alte 8.000 au fost tratate la acest spital, a declarat el sub acoperirea anonimatului.

Temperatura, care a atins 45 de grade Celsius in weekend la Karachi, a scazut joi la 37 de grade Celsius, potrivit Departamentului pakistanez de meteorologie. Guvernul a instalat 100 de centre de ajutor in Karachi, in timp ce liderii religiosi au emis miercuri un decret care le cere persoanelor bolnave si vulnerabile sa evite postul in timpul Ramadanului, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.