Politistii de frontiera ungari nu vor primi ordin sa impuste imigrantii ilegali de-a lungul gardului pe care Ungaria il va construi la granita cu Serbia, a declarat luni purtatorul de cuvant al Guvernului Zoltan Kovacs, respingand speculatiile pe aceasta tema ca fiind "nemotivate si rauvoitoare".

Guvernul ungar a anuntat miercuri ca va construi un gard inalt de patru metri de-a lungul frontierei de 175 de kilometri cu Serbia, pentru a combate fluxul masiv de imigranti ilegali. Toate masurile restrictive vor fi luate cu respectarea legislatiei europene si ungare, a declarat pentru cotidianul Magyar Hirlap purtatorul de cuvant al Guvernului, relateaza MTI.

Ungaria nu va trebui sa modifice nicio lege, doar sa garanteze mijloacele pentru aplicarea ei, a adaugat acesta.

Kovacs a recunoscut ca gardul care va fi construit la frontiera nu va rezolva problema imigratiei ilegale, care poate fi solutionata doar prin eforturi comune la nivel european, dar a adaugat ca Guvernul "nu are alta optiune" pentru a raspunde. El a precizat ca liderii sarbi au reactionat dur, dar ministrii de Interne si alte autoritati sunt in contact permanent, iar oficialii ungari au explicat motivele acestei decizii, scrie MEDIAFAX.

Detaliile acestei masuri vor fi discutate in cadrul summitului sarbo-ungar de la inceputul lunii iulie, a mai spus purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.