Belgia a deblocat conturi ale ambasadei Rusiei din Bruxelles, precum si ale reprezentantelor diplomatice ruse la UE si NATO, dupa ce Moscova si-a exprimat nemultumirea, a anuntat sambata ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, citat de BBC News Online.

Aflat in vizita in China, Didier Reynders a declarat ca Belgia va debloca partial conturi apartinand ambasadelor ruse pe teritoriul sau care au fost inghetate pentru a pune in aplicare o decizie a justitiei, scrie MEDIAFAX.

"A fost gasita o solutie pentru deblocarea cu prioritate a acelor conturi ce permit functionarea ambasadelor. Si restul va urma", a declarat el. Si autoritatile franceze au pus sub sechestru active ale statului rus din 40 de conturi bancare, dar masurile au fost anulate ulterior.

Masurile au fost generate de o decizie a Curtii de arbitraj de la Haga intr-un litigiu dintre compania Iukos si statul rus, care trebuie sa achite compensatii de 44 de miliarde de euro. In replica, Moscova a amenintat ca va bloca active belgiene din Rusia. "Daca Belgia nu va anula masurile, vom fi fortati sa adoptam masuri adecvate impotriva proprietatilor ambasadei belgiene din Moscova", a comunicat Ministerul rus de Externe.

La randul sau, presedintele rus Vladimir Putin a avertizat sambata ca Moscova "isi va apara interesele pe calea justitiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.