Leonardo DiCaprio si Mark Ruffalo au lansat o noua campanie ecologica, 100%, prin care se doreste promovarea accesului la resurse regenerabile de energie pentru locuitorii din Statele Unite ale Americii.

Cele doua staruri, parteneri in filmul "Shutter Island" (2010), de Martin Scorsese, si-au lansat proiectul joi, la New York, cerand colegilor activisti sa le sustina cauza si facand lobby pentru adoptarea unor legi care ar sprijini mai mult lupta pentru salvarea planetei si ar duce, de asemenea, la cresterea economiei.

"Aceasta este o miscare de mici dimensiuni, dar ambitia ei este absolut revolutionara. Energia curata duce la cresterea economiei locale", a spus DiCaprio la evenimentul de lansare.

"Este cea mai mare amenintare asupra omenirii si ar trebui sa se ia masuri serioase de rezolvare si nu trebuie sa renuntam la nimic pentru a face asta. Vom colecta Soarele si vantul, in fiecare zi", a spus, la randul sau, Ruffalo. Lansarea campaniei 100% a fost facuta la cateva ore dupa ce papa Francisc a vorbit despre schimbarile climatice si a indemnat populatia lumii la actiune impotriva acestora. Cei doi actori si-au unit fortele si anul trecut, luand parte la marsul Big Apple's People's Climate Change care a precedat summitul Natiunilor Unite pentru probleme de mediu, scrie MEDIAFAX.

Leonardo DiCaprio, in varsta de 40 de ani, este mesager al pacii pentru clima din partea Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), din 2014. Vedeta americana a infiintat, in 1998, Fundatia Leonardo DiCaprio, a carei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevarat salbatice de pe Terra si construirea unei relatii mai armonioase intre umanitate si lumea naturala in generala, potrivit unei declaratii a Natiunilor Unite. Fundatia lui DiCaprio a contribuit financiar la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefantilor din salbaticie si a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

De cealalta parte, Mark Ruffalo, in varsta de 47 de ani, a infiintat, in 2011, organizatia Water Defense, care promoveaza accesul la apa potabila ca drept fundamental al omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.