Cel putin trei persoane au murit, intre care un copil in varsta de doi ani, din cauza inundatiilor provocate de depresiunea tropicala Bill in statele americane Oklahoma, Missouri si Texas, relateaza Reuters, in pagina electronica.

Depresiunea tropicala Bill a adus ploi abundente in Oklahoma, generand inundatii soldate cu moartea unui copil in varsta de doi ani care a fost smuls din bratele tatalui sau de apele involburate, au declarat joi oficialii. O persoana din statul vecin Missouri a murit in urma inundatiilor provocate de ploile aduse de furtuna care afecteaza regiunea, iar o femeie a murit in centrul Texasului, dupa ce a pierdut controlul masinii pe care o conducea, au declarat oficialii.

Bill, cea de-a doua furtuna tropicala din sezonul 2015 din Atlantic, se indreapta catre West Virginia. In unele zone sunt asteptate precipitatii care pot ajunge pana la 30 de centimetri, a anuntat Serviciul National de Meteorologie. Acesta a emis o avertizare de pe coasta Texasului pana in Illinois, scrie MEDIAFAX.

Pana vineri, centrul furtunii ar urma sa traverseze sudul Missouri si sa slabeasca in intensitate in urmatoarele cateva zile, a precizat Centrul National pentru Meteorologie. Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a decretat stare de urgenta din cauza inundatiilor, afirmand ca se asteapta noi precipitatii.

In sudul orasului Ardmore, echipele de urgenta au gasit, joi, cadavrul unui baiat in varsta de doi ani luat de ape miercuri, a precizat politia. Furtuna, care a ajuns in Texas joi, a adus ploi abundente din Houston pana in Dallas. La sfarsitul lui mai, vremea a provocat aproximativ 40 de morti in Texas si Oklahoma, afectate de furtuni care au provocat inundatii ce au distrus mii de structuri. Aproximativ 100 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Houston si Dallas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.