China a anuntat ca poate oferi ajutor Coreei de Nord, dupa ce Phenianul a recunoscut ca tara este afectata de cea mai puternica seceta din ultimul secol, potrivit presei din regiune, relateaza DPA in pagina electronica.

"Partea chineza doreste sa ofere o asistenta in baza unei solicitari din partea Coreei de Nord", a declarat Lu Kang, un purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe, citat de agentia de stiri sud-coreeana Yonhap. "Noi speram ca Guvernul si poporul din Coreea de Nord sa depaseasca dezastrul cat mai rapid posibil", a spus el.

Agentia de stat nord-coreeana KCNA a scris saptamana aceasta ca zone agricole vaste din tara sunt afectate de cea mai puternica seceta inregistrata in ultimul secol. Peste o treime dintre orezariile nord-coreene "s-au uscat" si provoaca temeri ca va urma o penurie de hrana. Autoritatile incearca sa inlocuiasca orezul pierdut cu alte culturi, potrivit KCNA.

Relatiile cu China, unul dintre putinii aliati internationali ai regimului stalinist, au fost afectate recent de programele nucleare si balistice ale Phenianului. Regimul nord-coreean vorbeste rareori in mod deschis despre penuriile alimentare cronice din tara. In trecut, acordarea unor ajutoare a facut obiectul unor negocieri, scrie MEDIAFAX. Sute de mii de nord-coreeni, potrivit unor surse, ar fi murit in anii '90, in timpul unei foamete generalizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.