Fortele aeriene americane intentioneaza sa isi suplimenteze trupele in Europa, pe fondul tensiunilor cu Rusia, si ar putea mobiliza avioane de vanatoare invizibile pe radar Raptor F-22, a declarat luni secretarul pentru Fortele Aeriene Deborah Lee James, relateaza Wall Street Journal.

"Cea mai mare amenintare la care ma gandesc este ce se intampla in Rusia. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care sunt aici", a declarat James la Paris. Rusia si-a multiplicat zborurile la frontierele cu tarile europene, pe fondul cresterii tensiunilor cu Occidentul dupa anexarea Crimeei, dar a negat ca operatiunile sale militare sunt amenintatoare.

Fortele aeriene americane si-au multiplicat patrulele aeriene in tarile baltice si au adus bombardiere B-2 invizibile pe radar si B-52 in Marea Britanie, in efortul de a-si demonstra puterea militara in Europa. "Planul la acest moment este sa crestem nivelul rotatiilor", a declarat ea, avioanele F-22 fiind printre echipamentele care ar putea veni in Europa.

La acest sfarsit de saptamana, New York Times a relatat ca Pentagonul intentioneaza sa stationeze armament greu, intre care tancuri, precum si 5.000 de militari in cateva state est-europene, intre care si Romania, si in tarile baltice. Propunerea, in cazul in care va fi aprobata, va marca o premiera de la sfarsitul Razboiului Rece, fiind prima data cand Statele Unite ar stationa echipament militar greu intr-un nou stat membru NATO din Europa de Est care a facut parte din sfera de influenta a Uniunii Sovietice, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.