Presedintele Klaus Iohannis a avut o intrevedere, joi, cu premierul britanic David Cameron, la Bruxelles, unde are loc summitul UE-CELAC.

In marja summitului UE-CELAC, desfasurat la Bruxelles, premierul David Cameron s-a intalnit, miercuri, cu presedintele cipriot, Nicos Anastasiades, iar joi erau programate intrevederi cu presedintele roman, Klaus Iohannis, cu presedintele finlandez, Juha Sipilä, cu premierul belgian, Charles Michel, si cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, noteaza publicatia citata. Pentru a obtine sprijin in vederea renegocierii apartenentei Marii Britanii la UE, Cameron a efectuat in ultimul timp vizite la Berlin, Paris si Varsovia, scrie MEDIAFAX.

David Cameron, care a promis un referendum privind apartenenta la UE pana la sfarsitul lui 2017, a declarat ca este increzator ca poate obtine o intelegere care sa ii permita sa le recomande britanicilor sa ramana in cadrul blocului comunitar, la care au aderat in 1973. La intalnirea dintre presedintele Klaus Iohannis si premierul britanic David Cameron au participat si delegati ai celor doua parti, la inrevedere fiind prezenti din partea romana consilierii prezidentiali Lazar Comanescu, Leonard Orban, precum si Mihnea Motoc, reprezentantul permanent al Romaniei pe langa UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.