Panouri cu elemente romantice de street art au fost instalate pe Podul Artelor (Pont des Arts) din Paris, inlocuind astfel sutele de mii de "lacate ale iubirii" care au deformat periculos de mult balustrada podului, pana cand autoritatile au decis inlocuirea lor, saptamana trecuta, potrivit Reuters.

Aceasta expozitie temporara ce are ca tema iubirea, realizata de galeristul parizian Mehdi Ben Cheikh, intentioneaza sa acopere podul in cauza cu o alternativa atragatoare pentru indragostitii care nu mai pot sa isi "imortalizeze" iubirea prinzand un lacat de balustrada si aruncand apoi cheia in Sena. Printre operele expuse se afla si o lucrare a artistului stradal franco-tunisian eL Seed, renumit pentru faptul ca realizeaza combinatii armonioase intre caligrafia araba si graffiti, iar operele sale poarta numele "calligraffiti".

Lucrarea sa care este expusa pe Podul Artelor, scrisa in litere arabe de culoare roz, reprezinta un citat din "Le Père Goriot", un roman scris in secolul al XIX-lea de Honoré de Balzac: "Parisul este in realitate un ocean: poti sa il masori, dar nu ii vei cunoaste niciodata adancimile". "Cred ca este un act de curaj... sa expui o fraza in araba, la Paris", a spus eL Seed. "Este nu doar limba teroristilor, este si limba unui intreg popor care traieste in toate zonele lumii... este limba unor oameni care sunt foarte deschisi si care au, la randul lor, o dimensiune extrem de spirituala a religiei lor", a spus acelasi artist. eL Seed, nascut intr-o suburbie a Parisului din parinti tunisieni, a devenit celebru dupa ce a decorat minaretul inalt de 47 de metri al moscheii Jara din Gabes, o localitate din sudul Tunisiei.

Alaturi de panoul sau sunt expuse si alte lucrari care au ca tema principala iubirea, realizate de alti reprezentanti ai curentului street art, precum Brusk, Pantonio si Jace. Angajatii Primariei din Paris au inceput sa desfaca "lacatele iubirii" saptamana trecuta, dupa ce o sectiune din balustrada Podului Artelor s-a prabusit sub greutatea lor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.