Petro Porosenko a promulgat luni masurile privind renuntarea la cinci acorduri de cooperare in domeniul Apararii intre Ucraina si Rusia.

Masurile promulgate de Porosenko pe 8 iunie au fost adoptate de Parlamentul ucrainean pe 21 mai, precizeaza presedintia intr-un comunicat postat pe site.

Intre acordurile anulate se afla si unul cu privire la tranzitarea Ucrainei de catre personal militar stationat "in Republica Moldova". Rusia mentine militari si trupe de mentinerea paci in regiunea separatsita moldoveana Transnistria, in pofida faptului ca Guvernul moldovean a solicitat in mod repetat retragerea acestora, scrie MEDIAFAX.

Celelalte pacte anulate privesc "organizarea transportului militar intre state", "protectia reciproca a informatiilor secrete", "cooperarea in domeniul informatiilor militare" si "cooperarea in domeniul Apararii". Ucraina lupta, in estul tarii, impotriva separatistilor prorusi si afirma ca mii de militari rusi opereaza pe teritoriul sau.

Rusia neaga ca este implicata in mod direct in razboiul din estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.