Guvernele din regiunile italiene Lombardia, Liguria si Veneto au avertizat ca nu vor mai primi noi imigranti, dupa salvarea a 6.000 de persoane pe Marea Mediterana la sfarsitul saptamanii trecute, relateaza site-ul RTS.ch.
Repartitia imigrantilor sositi pe Marea Mediterana este decisa de autoritatile de la Roma, dar guvernatorii celor trei regiuni importante sustin ca Italia deja gazduieste prea multi straini. "Italia gazduieste deja 84.000 de imigranti. Capacitatile sale de gazduire au atins punctul de ruptura", afirma ei. Luna trecuta, regiunea Valle d’Aosta anunta de asemenea ca nu vrea sa mai primeasca imigranti, scrie MEDIAFAX.

Aceste reactii intervin dupa ce echipele de interventie din Italia, Germania, Marea Britanie si alte tari europene au salvat la sfarsitul saptamanii trecute aproximativ 6.000 de imigranti din Marea Mediterana, care veneau din Africa de Nord spre Europa pe ambarcatiuni improvizate, a anuntat duminica paza de coasta italiana. Numarul persoanelor care parasesc Africa pentru a ajunge in Europa este in crestere cu 10% anul acesta. In 2014, 170.000 de imigranti au debarcat pe coastele italiene. Conform Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR), peste 1.800 de persoane au murit pe mare, dintre care aproximativ 800 intr-un singur naufragiu, in aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.