Criza din Ucraina poate fi solutionata doar pe cale pasnica si in urma eforturilor diplomatice, a declarat, duminica, presedintele american, Barack Obama, inainte de intrevederea cu premierul britanic, David Cameron, in cadrul Summitului G7, la Garmisch-Partenkirchen, in Germania, relateaza Tass.

Credem in "solutionarea pe cale pasnica si diplomatica" a crizei din estul Ucrainei, afectat de un conflict intre separatistii prorusi si regimul de la Kiev, a declarat presedintele american, indemnand, totodata, partenerii europeni la vigilenta. Pe de alta parte, Barack Obama l-a felicitat pe David Cameron pentru victoria obtinuta de partidul sau in alegerile legislative, exprimandu-si speranta ca Marea Britanie va ramane membra a Uniunii Europene.

"Speram foarte mult ca Regatul Unit va ramane in Uniunea Europeana", a spus presedintele american. La randul sau, premierul britanic a tinut sa sublinieze parteneriatul strans dintre tara sa si Statele Unite. Parteneriatul americano-britanic "se rezuma la doua cuvinte: prosperitate si securitate"
, a apreciat Cameron, potrivit MEDIAFAX.

Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si SUA - se desfasoara in statiunea Garmisch-Partenkirchen, situata in apropierea orasului Elmau (Bavaria) si in apropierea frontierei cu Austria.

Grupul tarilor puternic industrializate (G7) va discuta modalitati pentru contracararea actiunilor Rusiei, a afirmat, la sosirea in landul Bavaria, Barack Obama, care a fost intampinat de cancelarul german, Angela Merkel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.