Rusia nu solicita revenirea in grupul tarilor puternic industrializate (G8), anunta Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de site-ul agentiei RIA Novosti.

Participarea Rusiei in Grupul G8 - alaturi de Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si SUA - a fost suspendata dupa anexarea regiunii ucrainene Crimeea, in 2014. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declara la sfarsitul lunii mai ca Rusia nu poate reveni in Grupul statelor puternic industralizate G8 atat timp cat "nu respecta integritatea teritoriala" a tarilor. "Atat timp cat Rusia nu promoveaza valorile fundamentale ale drepturilor omului si nu adopta un comportament adecvat, o revenire la formatul G8 este de neconceput pentru noi", a declarat Angela Merkel in Bundestag, Camera inferioara a Parlamentului german. Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si SUA - se desfasura pe 7-8 iunie in orasul bavarez Elmau, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.