Nouasprezece turisti rusi au fost raniti de un trasnet in Grecia, pe Insula Creta, dupa ce s-au adapostit sub un copac, relateaza site-ul 24matins.fr.

Autoritatile elene au anuntat initial ca sase persoane au fost ranite, precizand ca faceau parte din acelasi grup de turisti. Acestia vizitau situl arheologic Knossos de pe insula, cand a izbucnit o furtuna. Printre raniti se afla o femeie in varsta de 36 de ani care a facut un stop cardiac, dar care si-a revenit. Ea a fost internata de urgenta la un spital din apropiere de sit.

Simtind apropierea furtunii, turistii s-au refugiat sub un copac, deschizandu-si umbrelele. Atinse de descarcarea electrica din atmosfera, persoanele ranite au fost transferate la spitalul cel mai apropiat, situat la sapte kilometri distanta. Situl Knossos a fost inchis timp de mai multe ore dupa incident. Potrivit angajatilor sitului, este pentru prima data cand are loc un asemenea incident la Knossos, in pofida faptului ca sunt instalate paratrasnete, scrie MEDIAFAX.

O ancheta a fost lansata in vederea stabilirii motivelor pentru care situl a ramas deschis in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile. Grecia a fost afectata in ultimele zile de ploi torentiale puternice, in special Insula Creta si capitala Atena.

Cazurile de persoane lovite de trasnet sunt destul de rare. In februarie, un trasnet a lovit o sala de clasa, intr-un oras din Tanzania, omorand patru elevi si un profesor. Anul trecut, un peruvian a fost lovit de trasnet in timpul unui meci de fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.