Cel putin 12 femei din Melbourne au fugit in zone de conflict pentru a sustine militantii Statului Islamic, iar in unele cazuri, pentru a deveni sotiile jihadistilor, considera politia din statul australian Victoria, citata de televiziunea publica australiana ABC, in pagina electronica.

Cinci dintre cele 12 femei s-au alaturat cu succes gruparii teroriste in Siria, in timp ce altele s-au intors sau li s-a pierdut urma, a declarat politia. Femeile au varste cuprinse intre 18 si 20 de ani si si-au mintit familiile in legatura cu intentiile lor inainte de a parasi Australia, scrie MEDIAFAX.

Ofiterul Tracy Linford de la politia statului Victoria s-a declarat ingrijorata ca femeile ar putea fi exploatate sexual in Siria si Irak. "Vrem ca oamenii sa inteleaga ca nu este doar un fenomen al barbatilor tineri care vor sa mearga in zone de conflict pentru a se alatura SI, sunt si femei care sunt atrase acolo", a spus ea. Linford a explicat ca majoritatea femeilor si-au facut o imagine "romantata" a modului in care arata viata intr-o zona de conflict.

"Ele cred ca vor merge acolo si viata va fi buna pentru ele, ca vor fi puse pe un piedestal", a declarat ea. "Realitatea este ca informatia pe care o primim arata ca traiul nu este deloc bun. Avem informatii ca unele femei au fost exploatate sexual, conditiile de trai pot fi foarte dubioase pentru tinerele femei", a precizat ea.

Ea le-a cerut familiilor si prietenilor sa fie atenti la tinerele femei, precum si la barbati, care si-ar putea schimba comportamentul. "Unele familii ne-au contactat, altele au fost luate prin suprindere cand fiicele lor le-au spus ca pleaca in alte scopuri si apoi au descoperit ca au plecat in zone de conflict", a declarat ea.

Linford a afirmat ca este greu de cuantificat numarul exact al persoanelor implicate, dar politia stie ca cel putin 12 au incercat sa mearga in zone de conflict si cel putin cinci au reusit. "Dar presupunem ca numarul este mai mare", a declarat ea, adaugand ca se estimeaza ca 30 de barbati au plecat din Victoria pentru a se alatura Statului Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.