Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anuntat ca Moscova nu intentioneaza sa reactioneze dupa ce presedintele american, Barack Obama, a afirmat marti ca atitudinea Rusiei fata de Ucraina devine din ce in ce mai agresiva, relateaza Interfax.

"Nimic nou. Am reactionat in mod repetat la astfel de declaratii. Prin urmare, nu vedem care ar fi rostul unei noi reactii", a raspuns Peskov pentru Interfax dupa ce Barack Obama denuntase, in cadrul unei intrevederi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, atitudinea "din ce in ce mai agresiva" a Rusiei in estul Ucrainei. "Vom continua sa sprijinim Kievul prin intermediul parteneriatului intre NATO si Ucraina", a dat asigurari Barack Obama, care l-a primit la Casa Aba pe Jens Stoltenberg.

Presedintele american si secretarul general al NATO au subliniat ca vor acorda o mare importanta respectarii intelegerilor de la Minsk. "Am evocat din nou necesitatea implementarii Acordului de la Minsk (semnat la 12 februarie). Este foarte important sa ne asiguram ca Ucraina isi va pastra integritatea teritoriala si suveranitatea", a spus presedintele american. Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat cu aproximativ 6.200 de morti in peste un an, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.