Premierul britanic David Cameron si presedintele rus Vladimir Putin au discutat, luni, la telefon despre conflictul din Siria si situatia din estul Ucrainei, cei doi lideri remarcand atat existenta unor pozitii comune, cat si a unor divergente, a anuntat Downing Street, potrivit BBC News Online.
Cei doi lideri au convenit asupra necesitatii unei reuniuni intre reprezentanti de securitate ai Marii Britanii si Rusiei, cu scopul de a favoriza reluarea negocierilor privind solutionarea pasnica a conflictului din Siria. Premierul britanic i-a semnalat liderului de la Kremlin ca, in opinia sa, presedintele sirian Bashar al-Assad nu ar trebui sa participe la solutionarea conflictului din Siria. Evocand situatia din estul Ucrainei, David Cameron a subliniat existenta unor divergente serioase intre Londra si Moscova si necesitatea implementarii Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.