Fortele armate din Irak au lansat un contraatac asupra jihadistilor din gruparea Stat Islamic, care au cucerit orasul Ramadi in urma cu cateva zile.

Combatanti din cadrul retelei teroriste Statul Islamic au anuntat saptamana trecuta ca au cucerit intregul oras Ramadi, capitala provinciei Anbar, situat in vestul Irakului.

In incercarea de a-i tine departe de o baza militara importanta, precum si de capitala tarii, Bagdad, fortele irakiene au lansat un contraatac.

Combatantii islamisti au fost atacati in zona orasului Husayba, pe care il cucerisera vineri, a declarat Faleh al-Eissawi, guvernator al provinciei Anbar. Jihadistii au preluat controlul, vineri, asupra celei mai mari parti din orasul Ramadi, situat la aproximativ 110 kilometri de Bagdad. Forte speciale din cadrul armatei irakiene, care detineau controlul asupra ultimului cartier - Malaab - au fost nevoite sa se replieze catre est, duminica, dupa ce au suferit pierderi importante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.