Schimbarile climatice reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale a Statelor Unite, a declarat presedintele Barack Obama, prezent la ceremonia de absolvire a Academiei Pazei de Coasta.

"Ma aflu aici pentru a va spune ca schimbarile climatice reprezinta o amenintare grava la adresa securitatii globale, un risc imediat pentru siguranta noastra nationala; fiti siguri ca va afecta modul in care fortele militare apara tara noastra. De aceea, trebuie sa luam masuri, acum", a afirmat Obama, citat de Fox News.

"Aceasta nu este doar o problema a tarilor situate in zone de coasta sau in anumite regiuni ale lumii. Schimbarile climatice vor avea impact asupra tuturor tarilor de pe planeta. Nicio natiune nu este imuna", a subliniat presedintele Statelor Unite, scrie MEDIAFAX.

Barack Obama a facut aceste declaratii la ceremonia de absolvire organizata la Academia Pazei de Coasta, o institutie de invatamant situata in New London, statul Connecticut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.