Un puscas marin a murit, iar alte 21 de persoane au fost ranite dupa ce o aeronava de tip Osprey a efectuat o aterizare "dura" duminica, in timpul unor exercitii, in Hawaii, a anuntat Corpul Puscasilor Marini (US Marine Corps) intr-un comunicat, relateaza The New York Times in pagina electronica.

Ei se aflau la bordul unei aeronave MV-22 Boeing-Bell Osprey care a fost implicata intr-un "accident brutal la aterizare" catre ora locala 11.40 (luni, 0.40, ora Romaniei), la baza aeriana Bellows de pe Insula Oahu, se arata in comunicat. In fotografii postate pe retele de socializare de catre locuitori din zona se putea vedea o coloana de fum inchis la culoare ridicandu-se pe cerul innorat si personal care intervenea de urgenta la locul accidentului, relateaza MEDIAFAX.

La bordul aeronavei hibride (avion de transport de trupe-elicopter) se aflau 22 de persoane, si anume 21 de puscasi marini si un ofiter din cadrul Marinei, a declarat capitanul Brian Block, un purtator de cuvant USMC, citat de Associated Press. Ranitii au fost spitalizati. Corpul nu a oferit detalii despre situatia acestora si nici nu a dezvaluit numele puscasului mort.

Puscasii marini implicati in accident fac parte din Unitatea Expeditionara 15 din San Diego. Unitatea lor a inceput pe 10 mai un tur de sapte luni in zone de operatiuni din cadrul comandamentelor Pacificului si Central. Potrivit AP, unitatea lor participa la antrenamente in Hawaii de o saptamana. Corpul puscasilor marini a anuntat o ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.