Liberalii moldoveni au acuzat Guvernul ca pune in pericol relatiile cu Romania prin actiuni precum expulzarea cetateanului roman George Simion, adaugand ca aceasta decizie arata ca adevaratul lider al coalitiei de guvernare este presedintele PCRM Vladimir Voronin, relateaza Jurnal de Chisinau.

"Aceasta actiune demonstreaza ca adevaratul conducator al coalitiei de guvernare este (liderul comunist Vladimir) Voronin, pentru ca doar in perioada cand era singur la guvernare din tara erau expulzati jurnalisti si diplomati. Aceasta actiune este orchestrata si umbreste sansele de reusita ale Republicii Moldova la Summitul de la Riga. Cei care au actionat stiu exact acest lucru. Solicitam liderilor coalitiei (Vlad) Filat, Voronin si (Marian) Lupu sa inceteze presiunile politice asupra institutiilor de stat", a declarat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Liderul PCRM (Partidul Comunist din Republica Moldova), Vladimir Voronin, a reactionat imediat si a amenintat ca, daca ar reveni la guvernare, ar actiona exact in acelasi mod. "Sa dea Dumnezeu si Maica Domnului sa vina comunistii la guvernare, sa se trezeasca poporul Republicii Moldova si sa ne aduca la guvernare. Va asigur ca voi proceda numai in asa fel mai departe", a spus Voronin.

Nu au intarziat nici reactiile liderilor PLDM (Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova) si PD (Partidul Democrat). Vlad Filat i-a acuzat pe liberali ca apararea lui George Simion este de fapt o goana dupa voturi, iar Marian Lupu chiar a laudat actiunile institutiilor de stat. "Acest demers nu are scopul de a clarifica situatia, ci de a transmite un mesaj catre alegatori. Ca de obicei, avem foarte multe speculatii. Ca urmare, exista extrem de multa manipulare. Ar fi util ca la sfarsitul sedintei sa vina directorul SIS (serviciile de informatiile din R.Moldova) sa informeze Parlamentul asupra motivelor care au stat la baza acestei decizii ca sa nu se mai umble cu speculatii despre cine a dat indicatii", a spus liderul PLDM.

"Organele de stat sunt obligate sa actioneze conform legii. Nu se admit actiuni care duc la lichidarea statalitatii. Sa nu uitam ca in ultima vreme au fost peste o suta de cetateni din diferite tari carora ori nu le-a fost permisa sederea ori li s-a propus frumusel sa plece. Aceasta persoana nu reprezinta organele oficiale ale tarii vecine. Nici intr-un fel asemenea actiuni nu vin sa afecteze relatiile bilaterale", a adaugat Lupu.

Citeste si:
Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun: De sute de ani se...
Tradiții și obiceiuri în Ajun...

Liberalii au replicat insa ca statalitatea este pusa in pericol de proasta guvernare si furturile de miliarde, scrie MEDIAFAX. Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, care este cetatean roman, a fost retinut de ofiterii Serviciului de Informatii si Securitate si a fost expulzat din Republica Moldova, cu o interdictie de intrare in tara pe termen de cinci ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.