Israelul si miscarea Hamas au anumite interese comune, afirma generalul israelian Sami Turgeman, avertizand ca teritoriul palestinian Fasia Gaza ar risca sa ajunga in anarhie daca nu ar mai fi la putere organizatia islamista.

"Israelul si miscarea Hamas au unele interese comune, inclusiv in actuala situatie, care este calma, exista crestere si prosperitate", afirma generalul Sami Turgeman, citat de site-ul Ynetnews.

Israelul si miscarea islamista Hamas au avut un conflict militar in iulie-august 2014, iar premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a comparat miscarea islamista cu reteaua terorista Stat Islamic, activa in Siria, Irak si Libia. "Miscarea Hamas nu vrea jihad global", a notat oficialul militar israelian, facand astfel o distinctie intre organizatia islamista care detine controlul asupra Fasiei Gaza si retelele teroriste Stat Islamic si Al-Qaida, scrie MEDIAFAX.

"In momentul de fata, nu exista inlocuitor pentru Hamas in Fasia Gaza. In locul Hamas, doar armata israeliana ar mai putea mentine ordinea, altfel se va ajunge la haos", a atras atentia generalul israelian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.