Razboiul este o industrie a mortii, a declarat luni Papa Francisc in fata a aproximativ 7.000 de copii de diverse nationalitati reuniti la Vatican, pentru a asculta discursul Suveranului Pontif, relateaza Euronews, in pagina electronica.

"Pacea trebuie construita in fiecare zi", i-a spus el unui copil. "Pacea nu este un produs industrial, este un produs fabricat de mana! Multe persoane puternice nu vor pacea pentru ca traiesc din razboi. Este o industrie a mortii!", a declarat el.

Evenimentul a fost organizat de fundatia Peace Factory pentru cresterea gradului de constientizare a importantei pacii, pentru promovarea integrarii interculturale si multietnice, scrie MEIDAFAX.

Papa a legat razboiul de lacomie si de sistemul economic actual, subliind ca problema este globala si afecteaza pe toata lumea, afirma Telesur, in pagina electronica. "Sistemul economic orbiteaza in jurul banilor si nu al femeilor si barbatilor (...) Diavolul se manifesta prin lacomie si de aceea ei nu vor pacea", a adaugat Suveranul Pontif. El a precizat, de asemenea, ca razboaiele distrug vieti, distrug sanatatea si educatia si ca de ele beneficiaza un grup restrans de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.