Rusia a suplimentat din nou efectivele militare in apropierea frontierei cu Ucraina, trimitand noi echipamente militare in regiunile estice ucrainene, afirma Jens Stoltenberg, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice.

"Exista o suplimentare a efectivelor ruse in apropierea frontierei cu Ucraina, dar si in estul Ucrainei, unde sunt trimise constant echipamente militare - tancuri, piese de artilerie, sisteme antiaeriene si sunt antrenati insurgentii", a declarat Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Insurgentii "au capacitatea de a lansa noi atacuri, cu un interval mic de avertizare, dar evident ca nimeni nu le stie intentiile", a spus Stoltenberg. Moscova respinge acuzatiile Kievului si Occidentului privind sustinerea militara acordata separatistilor.Potrivit lui Stoltenberg, sustinerea oferita de Rusia insurgentilor separatisti din estul Ucrainei este o "incalcare flagranta" a Acordului de la Minsk.

"Insasi existenta trupelor ruse de-a lungul frontierei, dar si in Ucraina reprezinta o incalcare a Acordului de la Minsk, avand rol de intimidare si de a exercita presiuni asupra Ucrainei", a insistat Stoltenberg. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana acum cu cel putin 6.200 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.