Rebeli maoisti au rapit 250 de persoane in districtul indian Sukma, situat in statul Chhattisgar (centrul Indiei), au anuntat sambata oficiali locali, relateaza Le Figaro.

Cele 250 de persoane au fost rapite vineri seara, la Morenga, un sat situat la 80 de kilometri de locul unde premierul indian Narendra Modi urma sa tina un discurs in cadrul unui miting, a declarat premierul statului Chhattisgarh, Raman Sigh.

"Doua sute cincizeci de sateni au fost rapiti de maoisti. Vom face tot posibilul pentru a asigura eliberarea lor", a anuntat el, fara sa ofere mai multe detalii.

Deputatul Kawashi Lakma a spus ca ostaticii din Morenga au fost dusi intr-o padure situata pe o colina din apropiere. "Maoistii se opun construirii unui pod deasupra unui rau (din zona) deoarece ei considera ca acesta le-ar permite fortelor de securitate sa acceada mai usor la ascunzatorile lor", a precizat deputatul indian. "Am trimis oameni pentru a negocia cu ei", a adaugat el.

Luarea de ostatici este o tactica frecvent folosita de rebelii maoisti. Majoritatea rapirilor se incheie cu eliberarea ostaticilor, ci nu cu executii.
Aceasta rapire, neobisnuita prin numarul mare de persoane capturate, este ultimul episod al unui conflict intre rebelii maoisti si fortele de securitate de-a lungul "coridorului rosu" care traverseaza regiuni din centrul si estul Indiei.

Gherila maoista este activa incepand din 1967. Aceasta insurectie s-a soldat pana acum cu mii de morti. Rebelii, prezenti in aproximativ 20 de state, sunt activi indeosebi in statele Chhattisgarh, Orissa, Bihar, Jharkhand si Maharashtra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.