Un elicopter la bordul caruia se afla inclusiv ambasadorul Romaniei in Pakistan a fost implicat intr-un accident care a avut loc, vineri dimineata, in nordul Pakistanului, MAE reusind sa-l contacteze telefonic pe ambasadorul roman, care a confirmat ca este in afara oricarui pericol.

[Update]

Un purtator de cuvant al Miscarii Talibanilor Pakistanezi (TTP), Muhammad Khurasani, a revendicat doborarea elicopterului in nordul Pakistanului. Intr-un email transmis postului de radio Mashaal, Khurasani a precizat ca atacul viza doborarea altui elicopter, in care se afla premierul pakistanez Nawaz Sharif.

Elicopterul Mi-17 doborat facea parte dintr-un grup de trei elicoptere ale armatei, care transportau diplomati catre regiunea muntoasa Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului, unde urma sa se intalneasca cu premierul pakistanez Nawaz Sharif. Elicopterul s-a prabusit in zona Naltar, pe o scoala care era goala in acel moment, au precizat oficialii. Celelalte doua elicoptere au aterizat in siguranta.

Potrivit postului Geo TV, surse din domeniul securitatii au afirmat ca din primele investigatii reiese ca prabusirea a fost cauzata de o defectiune la rotorul din coada elicopterului.



Armata a informat ca la bord se aflau 17 persoane, dintre care sase cetateni pakistanezi si 11 straini. Doi piloti si sotiile ambasadorilor indonezian si malaysian au murit de asemenea in urma prabusirii elicopterului, a scris pe Twitter purtatorul de cuvant al armatei, general maiorul Asim Bajwa. Celelalte persoane au fost ranite, inclusiv ambasadorii polonez si olandez, a adaugat el.

Armata nu a precizat cauzele prabusirii elicopterului. Un oficial din Ministerul pakistanez de Externe a refuzat sa comenteze, precizand ca ministerul inca strange informatii pe aceasta tema. Potrivit BBC News Online, oficialii se deplasau in regiunea disputata Kashmir pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.

Ministerul roman de Externe a informat ca la bordul elicopterului se afla si ambasadorul Romaniei in Pakistan, care a confirmat ca este in afara oricarui pericol. "Din informatiile transmise de MAE pakistanez ambasadei Romaniei la Islamabad, in aceasta dimineata, in nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul caruia se aflau si cetateni straini, inclusiv ambasadorul Romaniei in Pakistan", precizeaza MAE.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Ministerul de Externe informeaza ca a reusit ulterior sa-l contacteze telefonic pe ambasadorul roman, care a confirmat ca este in afara oricarui pericol. "La aceasta ora, o echipa din cadrul ambasadei Romaniei la Islamabad se afla la sediul MAE pakistanez pentru obtinerea de informatii suplimentare despre acest accident", mentioneaza sursa citata. Ambasadorul Romaniei in Pakistan este Emilian Ion, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.