Presedintele cubanez Raul Castro s-a intalnit cu omologul sau rus Vladimir Putin joi, la Moscova, in cadrul unei vizite care a inceput marti, dupa ce a evocat miercuri "perspective ale unei apropieri ruso-cubaneze" cu premierul Dmitri Medvedev.

Castro este unul dintre putinii demnitari straini care participa la ceremoniile prin care rusii marcheaza 70 de ani de la victoria impotriva nazimului, in 1945. Vizita, a treia efectuata de catre liderul cubanez in Rusia, are loc in contextul unor eforturi de relansare a relatiilor dintre Cuba si Statele Unite. Putin urmeaza sa efectueze in iulie un turneu in America Latina, de reconfirmare a relatiilor, in contextul izolarii Rusiei din cauza crizei ucrainene. Fostul presedinte cubanez Fidel Castro l-a sustinut pe Putin in schimbul de replici cu Washingtonul, acuzand NATO ca promoveaza un "razboi de exterminare" a Rusiei, scrie MEDIAFAX.

Tot joi, ministrul german de Externe a vizitat memorialul Bataliei de la Stalingrad, locul unora dintre cele mai sangeroase lupte din al Doilea Razboi Mondial. Peste un milion de persoane ar fi fost ucise in confruntarile care au reprezentat un punct de cotitura in cadrul conflictului, relateaza Euronews.

In capitala rusa pregatirile pentru ceremoniile de sambata continuau. Aproximativ 16.000 de militari urmeaza sa defileze in cadrul paradei din Piata Rosie, alaturi de sute de echipamente militare. Kremlinul, condamnat de Occident pentru actiunile din Ucraina, organizeaza un spectacol sfidator al puterii sale militare. Principala "vedeta" a acestui spectacol este tancul T-14 Armata, in pofida faptului ca urmeaza sa intre in serviciu abia peste un an. Moscova se lauda ca este cel mai puternic tanc din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.