Partidul Conservator al premierului David Cameron se claseaza pe primul loc in urma scrutinului din Marea Britanie, fiind urmat de Partidul Laburist, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, relateaza BBC News Online.

Partidul Conservator este creditat cu 316 locuri in Parlamentul de 650 de locuri, iar Partidul Laburist, condus de Ed Miliband, ar obtine 239 de locuri. Partidului National Scotian (SNP) se claseaza pe locul al treilea, cu 58 locuri in Parlamentul britanic, urmat de Partidul Liberal-Democrat, cu 10 locuri.

Plaid Cymru, partidul nationalist din Tara Galilor, ar urma sa obtina patru mandate, iar Partidul Verde si Partidul Independentei Regatului Unit (Ukip) cate doua. Conservatorii nu au reusit sa obtina majoritatea de 326 de locuri, insa, daca acest rezultat va fi confirmat, David Cameron ar urma sa efectueze un al doilea mandat la conducerea Guvernului britanic, scrie MEDIAFAX.

Cele peste 50.000 de sectii de votare au fost deschise de la ora locala 7.00 (9.00, ora Romaniei) pana ora locala 22.00 (24.00, ora Romaniei). Pentru cele 650 de mandate de la Westminster s-au inregistrat la vot aproximativ 50 de milioane de persoane. In cadrul alegerilor generale, englezii au mai fost invitati sa aleaga peste 9.000 de consilieri locali, in cadrul a 279 de autoritati locale. Rezultatele finale sunt asteptate vineri dupa-amiaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.