O instanta din Paris a stabilit joi ca inregistrarile interceptarilor private ale conversatiilor fostului presedinte Nicolas Sarkozy cu avocatul sau pot fi folosite ca probe intr-o ancheta de coruptie, informeaza site-ul agentiei AFP.

Nicolas Sarkozy, liderul partidului de opozitie Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), este acuzat ca a discutat despre oferirea unei functii unui magistrat in schimbul informatiilor referitoare la o alta investigatie de coruptie, privind finantarea campaniei electorale, scrie MEDIAFAX. "Contrar sperantelor noastre legitime, instanta nu a sustinut solicitarea noastra de respingere a inregistrarilor", a declarat Paul-Albert Iweins, unul dintre avocatii lui Nicolas Sarkozy.

Decizia judiciara este inca o lovitura pentru Nicolas Sarkozy, revenit in prim-planul vietii politice pentru a candida la functia de presedinte al Frantei in anul 2017. Procurorii francezi au interceptat conversatiile lui Sarkozy in contextul anchetei privind acceptarea unor donatii ilegale din partea mostenitoarei companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.