Cel putin o persoana a murit, iar alte zeci au fost ranite in nordul Germaniei, o zona afectata de furtuni violente, iar o tornada a provocat pagube importante in orasul Bützow, langa Rostock, ridicand masini pana la 70 de metri de la sol si avariind cladiri, relateaza BBC News online.

La Hamburg, un barbat in varsta de 26 de ani a fost ucis, iar partenera sa insarcinata a fost ranita de bucati de moloz proiectate de rafale de vant asupra masinii in care se aflau. Rafale puternice de vant si descarcari electrice au condus la oprirea temporara a transportului feroviar si au provocat haos in transportul rutier, relateaza MEDIAFAX. Calea ferata dintre Hamburg si Lübeck a fost blocata pe ambele sensuri de un copac, doborat de rafale de vant.

Presa germana scrie ca rafalele de vant au atins pana la 119 kilometri pe ora la Geilenkirchen, la nord de Aachen. Pompierii din Hamburg au anuntat ca drumuri au fost blocate de arbori scosi din radacini si crengi rupte, iar trei persoane, precum si barbatul ucis, erau blocate in masini.

Cinci nave portcontainer au fost desprinse de la danele de amarare, iar unele dintre ele s-au ciocnit, scrie presa. Remorchere au intervenit pentru a le aduce inapoi la tarm. Politia din Bützow a anuntat "pagube importante". Tornada a smuls acoperisurile mai multor cladiri, inclusiv pe al unui spital, care a fost evacuat partial. Primaria, o gradinita si o biserica din oras au fost, de asemenea, grav avariate. Oficiali locali au anuntat ca cel putin 30 de persoane au fost ranite de obiecte luate pe sus de vant. Furtunile au aparut in urma unei perioade extrem de calde in nordul Germaniei, iar meteorologii au anuntat ploi si descarcari electrice pentru joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.