Omul de afaceri american Jim Rogers afirma, intr-un interviu acordat CNN Money, ca ar cumpara Coreea de Nord, daca i s-ar permite, explicand ca nu ar reveni in Statele Unite, in contextul in care acum traieste in Asia.
"Daca as putea, as cumpara Coreea de Nord. Sunt foarte entuziasmat privind Coreea de Nord. Daca as putea sa imi pun toti banii pe Coreea de Nord, as face-o", afirma Jim Rogers, care si-a construit averea facand investitii in zone in care altii se temeau de riscuri, scrie MEDIAFAX.

"In Coreea de Nord au loc schimbari masive. Nu as fi investit in tatal sau in bunicul lui Kim Jong-Un, actualul lider nord-coreean, dar este ca si cum ai spune ca in anii 1980 nu trebuie sa faci investitii in China din cauza lui Mao Zedong. Mao a murit, iar Deng Xiaoping facea unele schimbari. In momentul de fata se produc schimbari majore in Coreea de Nord. Acest copil face schimbari uimitoare"
, afirma Jim Rogers.

Intrebat daca va reveni in Statele Unite, omul de afaceri a raspuns: "Cand merg la New York ma bucur atat de mult ca traiesc in Asia. New York este un oras de lumea a treia, cu un aeroport de lumea a treia si un sistem de taxare de lumea a treia". "Sa compar viata din Singapore cu cea din New York? Viata din Hong Kong cu cea din Chicago? Nu, nu imi este dor. Sunt inca cetatean american, platesc impozite in SUA, votez in SUA, dar imi place ca traiesc aici, in Asia", spune Jim Rogers.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.