Agentia de Securitate Nationala (NSA) a spionat Austria cu ajutorul serviciilor de informatii germane (BND), a anuntat duminica Bild.

Presa germana a dezvaluit ca NSA a folosit anterior BND pentru a spiona oficiali de rang inalt din cadrul Comisiei Europene, al Ministerului francez de Externe si al presedintiei. Ultimele dezvaluiri sugereaza interceptarea comunicatiilor austriece de catre serviciul de monitorizare al BND din orasul bavarez Bad Aibling de cel putin zece ori, potrivit unui e-mail intern al BND, datat 14 august 2013.

Bild a anuntat, de asemenea, ca NSA a incercat sa spioneze numere si adrese de e-mail ale unor angajati ai Companiei Europene de Aparare Aeronautica si Spatiu (EADS) si Eurocopter. Citand surse anonime din comisia parlamentara germana care se ocupa de agentia de spionaj americana, Bild sustine ca Berlinul a ales sa ramana tacut si sa inchida ochii la aceasta informatie pentru a evita "sa puna in pericol cooperarea" cu Washingtonul si NSA, scrie MEDIAFAX.

Agentia americana are o prezenta puternica in capitala austriaca, potrivit documentelor dezvaluite de Edward Snowden. Desi Viena are o populatie de doar 1,75 de milioane de persoane, orasul gazduieste peste 17.000 de diplomati acreditati, dintre care multi lucreaza in diverse organizatii internationale, inclusiv ONU, OSCE sau OPEC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.