Un ofiter de politie in civil, Brian Moore, in varsta de 25 de ani, care a fost impuscat in cap sambata seara, la New York, de catre un barbat pe care l-a interogat dupa ce l-a vazut ca se comporta "suspect", era in convalescenta duminica, dupa operatie, relateaza USA Today in pagina electronica.

Moore se afla intr-o masina de politie nemarcata, impreuna cu partenerul sau, Erik Jansen, in Queens Village, cand a vazut un barbat care mergea, ajustandu-si ceva la centura, a declarat comisarul William Bratton. El l-a abordat pe barbat, care a scos un pistol de la centura, s-a intors catre politisti si a tras in vehicul, lovindu-l pe Moore la cap, a declarat Bratton intr-o conferinta de presa la Spitalul Jamaica din Queens, unde Moore a fost internat sambata seara. "Amandoi ofiterii erau in masina si nu au avut cum sa coboare sau sa traga", a spus el, adaugand ca incidentul a avut loc sambata seara, la ora locala 18.15 (duminica, 1.15, ora Romaniei).

Suspectul, Demetrius Blackwell, in varsta de 35 de ani, a fugit de la locul incidentului, iar ofiterul Jansen a cerut ajutoare prin radio, a continuat Bratton. El a ajuns in custodia politiei aproximativ 90 de minute mai tarziu. Arma nu a fost gasita, iar pana duminica dimineata impotriva sa nu se formulasera acuzatii, potrivit AP. Bratton a declarat ca Blackwell are un cazier impresionant, inclusiv pentru detinere ilegala de arma si jaf. Moore provine dintr-o familie de politisti si a intrat in Departamentul de Politie din New York (NYPD) in iulie 2010, scrie MEDIAFAX.

Primarul Bill de Blasio a denuntat, in conferinta de presa, "un act inadmisibil de violenta, nu doar contra unui ofiter de politie, ci impotriva orasului New York si valorilor pe care le pretuim". Incidentul are loc la cinci luni dupa ce ofiterii de politie din New York Wenjian Liu si Rafael Ramos au fost ucisi prin impuscare, in decembrie, in timp ce se aflau in masina de patrulare, in Brooklyn.

Atacatorul, Ismaaiyl Brinsley, gasit mort dupa ce a intors arma impotriva sa, postase mesaje impotriva politiei pe retele de socializare, dupa ce doi barbati de culoare neinarmati, Michael Brown din Ferguson si Eric Garner din Staten Island, au fost ucisi de catre politisti albi. Deciziile marilor jurii de a-i disculpa pe politistii acuzati de uciderile lui Brown si Garner au provocat proteste la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.