Un politician din Duma de Stat rusa a acuzat U2 de raspandirea "propagandei gay" in randul minorilor, prin intermediul celui mai recent album al trupei, "Songs Of Innocence", si a cerut o investigatie atat in cazul formatiei, cat si a companiei Apple, care a distribuit materialul discografic.

Un politician rus a acuzat trupa U2 si compania Apple de distribuirea "propagandei gay" in randul minorilor si a cerut procurorului general al Rusiei sa ii investigheze, informeaza contactmusic.com. Alexander Starovoitov, un deputat care reprezinta partidul de dreapta LDPR din Duma de Stat, crede ca Apple este vinovata pentru transmiterea unor mesaje de promovare cu continut ilegal. Compania a distribuit gratuit cel mai recent album al trupei U2, "Songs Of Innocence", in septembrie 2014, tuturor celor 500 de milioane de utilizatori din intreaga lume ai magazinului online iTunes.

Intr-un articol al publicatiei britanice The Guardian, Starovoitov spune ca albumul irlandezilor, care il prezinta pe bateristul formatiei, Larry Mullen Jr., imbratisandu-l pe fiul sau, Elvis, in timp ce ambii sunt in bustul gol, promoveaza relatiile sexuale intre barbati. In Rusia, multe persoane par a fi de acord cu punctul de vedere formulat de Starovoitov, inclusiv ziarul Izvestia, cunoscut pentru inclinatia sa pro-guvern, care il citeaza pe avocatul Evgeny Tonky spunand ca este pregatit sa dea in judecata compania Apple pentru repararea prejudiciul moral adus propriului sau fiu, scrie MEDIAFAX.

"Cadoul" Apple pentru utilizatorii iTunes, care a avut loc in acelasi timp cu lansarea iPhone 6, a provocat reactii semnificative in acea perioada, deoarcere acesta a fost descarcat automat in conturile utilizatorilor fara permisiunea prealabila a acestora. "Am avut aceasta idee frumoasa si ne-a cam luat valul", a declarat Bono, solistul trupei U2, o luna mai tarziu, ca raspuns la criticile aparute. "Artistii sunt inclinati spre astfel de lucruri", a completat acesta. Daca Apple va fi gasita vinovata in aceasta chestiune, compania ar putea fi fortata sa-si inceteze activitatea in Rusia pana la 90 de zile sau sa plateasca o amenda de un milion de ruble (13.000 de lire sterline).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.