Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis telefonic, miercuri, secretarului de Stat al SUA John Kerry ca prezenta unor militari americani in Ucraina incalca angajamentul Kievului de a retrage toate unitatile straine si mercenarii de pe teritoriul tarii.

"Lavrov a atras atentia ca sosirea unor militari din cadrul Brigazii 173 Aeropurtate a SUA la poligonul Iavorovski, din apropiere de Liov, si informatiile potrivit carora personal din compania militara americana Academia a aparut alaturi de trupele ucrainene in Donbas arata ca Guvernul de la Kiev si-a incalcat angajamentul de a retrage toate unitatile straine, armamentul greu si mercenarii de pe teritoriul Ucrainei", a anuntat Ministerul rus de Externe, scrie MEDIAFAX.

Serghei Lavrov a subliniat nevoia de a adera strict la pachetul de masuri pentru implementarea acordurilor de la Minsk, incheiate de partile implicate in conflictul ucrainean la 12 februarie.

"Probleme urgente privind relatiile bilaterale, inclusiv un calendar pentru eventuale contacte, au fost de asemenea pe agenda. Lavrov a afirmat ca Rusia este deschisa cooperarii constructive cu Statele Unite pe baza egalitatii, respectarii intereselor ruse si renuntarii la incercarile de a exercita presiuni asupra tarii noastre", a precizat Ministerul rus de Externe.

In cadrul conversatiei telefonice, care a avut loc la cererea partii americane, sefii diplomatiilor din SUA si Rusia au discutat de asemenea alte probleme internationale, inclusiv despre negocierile privind programul nuclear iranian si situatiile din Siria si Yemen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.