NATO urmeaza sa instaleze in iulie in Ungaria un radar de tip 3D, in apropiere de satul Medina (sud), scrie ziarul Nepszabadsag in editia de joi.

Ministerul Apararii a declarat pentru ziar ca testarile radarului NATO se desfasoara conform programului si ca s-a inregistrat o imbunatatire a informatiilor furnizate de catre noul echipament in cadrul controlului spatiului aerian.

Perioada de testare urmeaza sa se incheie in mai, cand vor fi examinate rezultatele, a precizat ministerul. Pe de alta parte, asteptarile celor aproximativ 800 de locuitori din Medina de a primi sustinere din partea puterii de la centru nu au fost dezamagite. Astfel, Ministerul Apararii contribuie cu suma de 100 de milioane de forinti (aproximativ 330 de mii de euro) in cadrul accesarii unor fonduri de dezvoltare, scrie ziarul.

Ungaria a depus eforturi in vederea instalarii celui de-al treilea radar NATO din 1999, insa toate incercarile s-au izbit de obiectii din cauza impactului asupra mediului la cele doua amplasamente anterioare, varfurile muntoase Tubes si Zengo, ambele situate in apropiere de Pecs (vest), scrie MEDIAFAX.

Radarul urmeaza sa joace un rol important in apararea spatiului aerian al Ungariei, unul dintre cele mai aglomerate din Europa Centrala, au subliniat oficiali din domeniul Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.