Vicepresedintele american Joe Biden a discutat cu presedintele ucrainean Petro Porosenko, luni, despre criza din estul Ucrainei si a oferit un ajutor suplimentar de 17,7 milioane de dolari pentru nevoi elementare precum alimente, adapost si apa, a anuntat Casa Alba.

Biden si Porosenko au discutat despre eforturile depuse de Ucraina in domeniul reformelor, a afirmat Casa Alba intr-un comunicat.

"Vicepresedintele a salutat numirea unui nou sef al biroului anticoruptie si a incurajat implementarea ulterioara a reformelor din domeniul statului de drept, inclusiv masuri antimonopol si reforma justitiei", a adaugat Casa Alba.

Economia Ucrainei, care trece prin cea mai grava criza de la obtinerea independentei in 1991, era la inceputul anilor 2000 printre cele mai dinamice din regiune, dar ulterior a fost afectata de criza financiara mondiala din 2008, scrie MEDIAFAX.

Presedintele prorus Viktor Ianukovici a fost inlaturat de la putere in februarie, ca rezultat al protestelor pro-europene, eveniment urmat la scurt timp de anexarea Crimeei de catre Rusia si revolta armata a prorusilor din estul Ucrainei, soldata cu peste 6.000 de morti. Conflictul a paralizat mare parte din industria nationala, concentrata in regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.