PSD sustine finantarea partidelor politice prin transfer bancar si nu prin numerar, precum si celelalte modificari care se impun la Legea finantarii partidelor, a declarat, la Cotroceni, liderul PSD Victor Ponta.

"Vom vota in asa fel incat solicitarile si observatiile, modificarile transmise sa fie adoptate si sa avem Legea finantarii partidelor, o lege care sa asigure pentru viitoarele campanii electorale transparenta, sa asigure responsabilitate si un mod cat mai echilibrat de finantare a campaniilor. Deci, toate solicitarile, inclusiv cele referitoare la orice fel de finantare sa fie facuta, nu prin numerar, ci prin banca, cu atat mai mult cu cat intra in vigoare si noua lege privind tranzactiile in general in numerar, o sustinem", a spus Ponta, dupa ce delegatia PSD a avut consultari cu presedintele Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, luni dimineata, la Palatul Cotroceni, a treia serie de consultari cu partidele, pe tema reformei electorale si a stadiului acestui pachet de legi, blocarea cererilor justitiei de catre legislativ si votul in diaspora, prima delegatie fiind cea a PSD.

Dupa delegatia PSD au intrat la discutii, la ora 11.00, reprezentantii Partidului National Liberal. La ora 12.00, seful statului va avea consultari cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, la ora 15.00, cu Partidul Conservator, la ora 16.00, cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania, iar, la ora 17.00, cu Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.