Expertii cred ca ierbicidele au fost cele au provocat boala misterioasa din cauza careia au murit subit 18 persoane in sud-vestul Nigeriei, a anuntat duminica Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citata de agentia Belga, in pagina electronica.
"Ipoteza actuala este ca ierbicidele sunt cauza" bolii, a explicat un purtator de cuvant al OMS, Gregory Hartl, intr-un mesaj postat pe Twitter. El nu a precizat cum s-ar fi otravit bolnavii cu aceste ierbicide. Testele efectuate pana in prezent nu au decelat urme de infectie bacteriana sau virala, precum virusul Ebola sau febra galbena, a adaugat el. Testele au fost realizate de un laborator din Nigeria, a precizat Hartl, subliniind ca tara dispune de "laboratoare foarte bune".

Nigeria: O boala neidentificata a provocat moartea a 18 persoane

Aceasta boala a aparut la inceputul saptamanii si a provocat moartea a18 persoane in orasul Ode-Irele, din statul Ondo, in sud-vestul Nigeriei, potrivit autoritatilor nigeriene. Purtatorul de cuvant al statului, Kayode Akinmade, a calificat sambata boala drept "misterioasa". Printre simptome se numara dureri de cap, pierderi de cunostinta si de greutate, tulburari de vedere, urmate de deces in 24 de ore, scrie MEDIAFAX.

Ebola, o febra hemoragica de origine virala, a provocat moartea a peste 10.600 de persoane in cea mai mare parte in trei tari din Africa de Vest - Liberia, Sierra Leone si Guineea - de la inceputul lui 2014, dar, la nivel global, a ocolit Nigeria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.